A MEHI partnerei

A MEHI az energiahatékonysági piac számos szereplőjével tárgyalásban van, ezek közül több céggel is igen előrehaladottak a tárgyalások.  Ennek megfelelően a MEHI partnereinek sora folyamatosan bővül. Az alábbiakban azokat a cégeket mutatjuk be, akik már a MEHI partnerei.

Stratégiai partnereink

A németországi központú Knauf Insulation közel 40 éve gyárt szigetelőanyagokat, és éves forgalma világviszonylatban 1 milliárd euró körül mozog.  A vállalat jelenleg ötven országban körülbelül ötezer alkalmazottat foglalkoztat, harminc gyárában termel üveg-, kőzet- és fagyapotot, valamint extrudált (XPS) és expandált polisztirolt (EPS).

Ma a Knauf Insulation a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő szigetelőanyag-gyártója, amely széles választékban kínál a megnövekedett energiahatékonysági-, hő- és hangszigetelési igényeket is kielégítő termékeket lakossági építésekhez és felújításokhoz csakúgy, mint kereskedelmi és ipari épületekhez.

Aszódy Tamás, ügyvezető igazgató

„A MEHI tisztán és érthetően érvel amellett, hogy az energiahatékonysági beruházásokkal mindenki nyer”

A Weishaupt az egyik nemzetközileg vezető vállalat a tüzelőberendezések, a fűtő- és kondenzációs berendezések, a szolártechnika, a hőszivattyúk és az épületautomatizálás területén. Az 1932-ban alapított vállalat világszerte több, mint 3000 embert alkalmaz, 39 országban rendelkezik képviselettel, a 2010-es üzleti évben 483 millió euro volt konszolidált forgalma. Gyárai Németországban és Svájcban találhatók. A Weishaupt nagy súlyt helyez a kutatásra és fejlesztésre, valamint arra, hogy tüzelőberendezéseinek lehető legnagyobb részét saját maga gyártsa, így biztosítva a legmagasabb minőséget.

Rácz József, ügyvezető igazgató

„Azért lettünk MEHI-partnerek, mert a MEHI-t professzionalitása, céljai és szakértői háttere alkalmassá teszik arra, hogy hitelesen képviselje a  nyilvánosság, illetve a kormányzat előtt az energiahatékonyság fontosságát.”

A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
A Xella Baustoffe GmbH további márkái az Aestuver (tűzvédelmi lemezek), a Fermacell (gipszrost lapok) és a Multipor (ásványi szigetelő lapok). Márkanevek: Ytong, Silka

Vidor Győző, ügyvezető igazgató

„A MEHI meggyőzően, szakmailag hitelesen kommunikálja az energiahatékonyság érdekeit úgy a sajtóban, mint a kormányzat felé.”

Partnereink

A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, így a tradicionális családi vállalat több, mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát.

A BACHL tevékenységi köre az építőanyagok, szigetelőanyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen ill. magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A BACHL termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, és a cseh, magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.
A BACHL cégcsoport értékeit, szellemiségét szem előtt tartva 2002-ben kezdte meg magyarországi működését a BACHL Kft. előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a jelenlegi, tószegi telephelyen. 2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, hiszen mostantól a 40 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL Kft. termékeivel kiegészülve átfogó megoldást kínál a hőszigetelésre.

A Baumit mögött 2, több, mint 110 éves múlttal rendelkező, családi tulajdonban lévő építőanyagipari konszern áll, a Schmid Ipari Holding és a Wietersdorfer csoport. 1988-ban -a korábbi két építőanyag termelő- együttműködési szerződést kötött azzal a céllal, hogy Baumit márkanév alatt Ausztria szerte felhasználóbarát, magas minőségi követelményeknek megfelelő márkatermékeket hozzanak forgalomba. A partnerkapcsolatok ápolásával az építőipar a Baumitot Ausztria 1. számú "úttörőjévé" tette. Az egységes piaci megjelenés ellenére mindkét vállalat csoport máig önálló maradt. A "vasfüggöny" lehullása és Ausztria az Európai Unióba történő belépése óta a Baumit előtt gyakorlatilag többé nincsenek határok. Az EU bővítése felgyorsítja az esélyeket és lehetőségeket ad arra, hogy a Baumit még biztosabb cég legyen. Napjainkban a Baumit nem kevesebb, mint 28 államban - Közép-, Dél- és Kelet-Európában – forgalmazó- és gyártóüzemeivel képviselteti magát a piacon.

A Cemix Hungary Kft. (korábbi nevén Lasselsberger-Knauf Építőanyagipari Kft.) Magyarországon és a környező országokban építőipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat. A magyarországi gyártók között az egyik legszélesebb termékportfoliót kínálja a színező- és az alapvakolatoktól a hidegburkolási termékekig, melyek lehetővé teszik a minőségi alapanyagok felhasználását az új építésű és felújítandó épületek esetén egyaránt.

A vállalat a termékeit alapvetően kereskedői hálózaton keresztül értékesíti, így a termékek Magyarországon több mint 400 értékesítési ponton érhetők el. A kereskedelmi csapat az ország teljes területén értékesítési és szakmai segítséget ad közvetlen és közvetett partnereinek. A közel 30 éves építőipari tapasztalattal kialakított termékportfolió és szakértőink felkészültsége lehetővé teszik speciális igények kielégítését is.

A Daikin globális szinten a HVAC szektor (Heating-Ventilation-Air-conditioning, azaz fűtési, szellőztetési és légkondicionálási szektor) egyik kiemelt, piacvezető gyártója és forgalmazója. A vállalat kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, innovatív és prémium minőségű levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúkat, valamint klímaberendezéseket, kereskedelmi hűtési rendszereket és folyadékhűtőket kínál lakossági, kereskedelmi és ipari alkalmazásokra. Európában a Daikin megközelítőleg 6000 embert foglalkoztat és 10 jelentősebb gyártóüzemmel van jelen Belgiumban, Csehországban, Németországban, Olaszországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban. 
A Daikin több mint 90 év szakmai tapasztalatával a kezdetek óta vezető szerepet tölt be a legmodernebb légkondicionálási technológiák kialakításában, melyek energiahatékonyabbak és kevesebb károsanyag-kibocsátást tesznek lehetővé. A vállalat az évtizedek során óriási tapasztalatra tett szert nemcsak a légkondicionálási és hőszivattyús rendszerek gyártásában és fejlesztésében, de a hűtőközegek fejlesztése és gyártása terén is.

Támogatók

Az ALUKÖNIGSTAHL a magasépítés területén a legmodernebb műszaki fejlesztéseknek és építészeti kihívásoknak elegettevő, dinamikusan fejlődő nagykereskedelmi vállalat. Az építőiparban kínálnak vevőiknek, partnereiknek alumínium,- acél- és műanyag nyílászáró profilrendszereket, olyan elismert márkák kizárólagos képviselőjeként, amelyek nemzetközileg is piacvezető termékeknek számítanak.
 
Az AUSTROTHERM Kft.-t 1990-ben alapították Győrben expandált polisztirolhab
hőszigetelő anyagok gyártására. Az első évek gyors mennyiségi növekedése mellett a kezdetektől nagy súlyt fektettek a minőségre és a folyamatos termékfejlesztésre. Hazánkban az Austrotherm Kft. vezette be a lépéshangszigetelő polisztirol lemezt (AT-L2, AT-L4), a lejtésképző hőszigetelést (ez 1999-ben CONSTRUMA nagydíjas lett), az expandált polisztirol habból készülő lejtéskorrekciót, a nedves környezetben is alkalmazható EXPERT termékcsaládot, majd a fokozott hőszigetelő képességű GRAFITR, GRAFITR REFLEX és a ZenitR márkanevű, speciális hőszigetelő termékeket. A gyártmányfejlesztés természetesen további beruházásokat igényelt, a szükséges gépek beszerzéséről folyamatosan gondoskodni kellett. Az évről évre bővülő forgalom 2001-ben lehetségessé tette a második, gyöngyösi gyárunk beindítását, majd 2008 őszén elindult a szekszárdi üzem is.  Az Austrotherm Kft. mellett a cégcsoportnak számos gyára működik a környező országokban, így az osztrák anyavállalatnak Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Törökországban vannak leányválallatai.
 
 

Az ENCO-LG Energia Kft. 2002 óta foglalkozik a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának kutatásával, az energiaforrások optimális és hatékony hasznosításával, az energetikai technológiák létesítésével, üzemeltetésével, vízüzemével kapcsolatos szakértői, műszaki-fejlesztési tanácsadással, valamint tervezéssel.  Az alapítástól kezdve az volt a cég filozófiája, hogy tapasztalt energetikusok tehetséges fiatalokkal együtt valósítsák meg a fejlesztést, tanácsadást és a tervezést. Az elmúlt években így jelentős ismeret halmozódott fel a zöld energetika és a vízüzem területen.