Március 21. hétfőn, REC webinar one-stop-shops témában

2022. 3. 17.

Az emelkedő energiaárak és az egyre súlyosbodó klímaválság összefüggésében az európai szivárgó épületek energiaigényének csökkentése prioritás.

Az egyablakos ügyintézési pontok (OSS) által nyújtott technikai segítségnyújtást régóta támogatják az EU-ban az épületek energetikai felújításának felgyorsítására irányuló megoldás részeként.  A bennük rejlő lehetőségek maximalizálása döntő fontosságú lesz, ha az EU épületállományának mélyreható felújítását az energiabiztonság növelése és a háztartások energiaszámláinak csökkentése érdekében fel akarjuk lendíteni.

Az egyablakos ügyintézési pontok fontos szerepet játszanak az épületek energiateljesítményére vonatkozó minimumkövetelmények (MEPS) bevezetésének támogatásában, valamint a nemzeti gazdaságélénkítési és alkalmazkodóképességi tervek, a kohéziós és egyéb uniós finanszírozás, valamint a közprogramok révén végrehajtott felújítási intézkedések bevezetésének ösztönzésében is.

Ezen a webináron a Renovate Europe kampány magyar, ír, lett és lengyel nemzeti partnerei, valamint Varsó városának képviselője ismertetik az egyablakos ügyfélszolgálatokkal kapcsolatos tapasztalataikat. A Bizottság CINEA részlegének képviselőjét is meghívták, hogy betekintést nyújtson abba, miért és hogyan kell az egyablakos ügyintézési rendszereket felértékelni azzal a céllal, hogy az EU-ban növeljük az energetikai felújítások arányát és mélységét.

Program és regisztráció itt!